Δύο φίλοι, ο Βαγγέλης Φάκας και ο Θανάσης Τσουκαλάς, , δημιούργησαν πριν από περίπου δύο χρόνια  τη Μικροζυθοποιία Καβάλας, τη μοναδική στην πόλη. Το όνομα της μπύρας «Μαρμίτα» από το ομώνυμο προϊόν, που παρασκευαζόταν από εκχύλισμα μαγιάς και αποτελεί βασικό συστατικό. 

 

Άρχισαν να φτιάχνουν μπύρα σαν χόμπι στην κουζίνα του σπιτιού τους, σύντομα όμως η φιλοσοφία της ζυθοποίησης και η χαρά που αυτή γεννά τούς συνεπήραν και θέλησαν να τις μεταδώσουν και σε άλλους.

 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ