μπύρα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τις λεγόμενες φρέσκιες μπύρες, που παράγουν οι λεγόμενες «μικροζυθοποιίες». Στη Θάσο άλλωστε πολλοί τουρίστες αναζήτησαν αντίστοιχες μπύρες της Σαμοθράκης και άλλων περιοχών που έχουν βρει τη δική τους θέση στους χώρους διασκέδασης. 

Δύο νέες ανεξάρτητες μεταξύ τους μελέτες παρουσιάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δύο σημαντικές καλλιέργειες αυτή των αμπελιών και σε αυτή του λυκίσκου. 

Πρόσφατα η αμερικανική ζυθοποιϊα Atwater Brewery έκανε γνωστό ότι δημιούργησε μια νέα μπύρα με συνταγή που δημιούργησε το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται το ChatGPT. 

Δύο φίλοι, ο Βαγγέλης Φάκας και ο Θανάσης Τσουκαλάς, , δημιούργησαν πριν από περίπου δύο χρόνια  τη Μικροζυθοποιία Καβάλας, τη μοναδική στην πόλη.

Ο Βαγγέλης Φάκας, τυπογράφος, και ο Θανάσης Τσουκαλάς, τοπογράφος μηχανικός, δημιούργησαν προ 2ετίας τη Μικροζυθοποιία Καβάλας, τη μοναδική στην πόλη Άρχισαν να φτιάχνουν μπύρα στην…κουζίνα σαν χόμπι σύντομα όμως όμως θέλησαν να τις μεταδώσουν και σε άλλους.