Θέμα στα προ ημερησίας του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου για το «Παλατάκι» στα Λιμενάρια. Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, το «Παλατάκι» αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί, ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί και οι ζημιές που έχει υποστεί ίσως φέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στο κτίριο με αποτέλεσμα να κινδινεύει ακόμα και με κατάρρευση. 

 

Αναλυτικά οι επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δάμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους:   

 

«Κύριοι όπως γνωρίζετε το κτίριο "Παλατάκι'' που δεσπόζει στα Λιμενάρια και αποτελεί σημείο αναφοράς για το Χωριό μας και γενικότερα για το Νησί μας , εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη Συντηρήσεων και Επισκευών σε αρκετά σημεία του Οικήματος...!!

 

Η Πάροδος του χρόνου και η εγκατάλειψη του Κτιριου δυστυχώς από όλους τους αρμοδίους φορείς έχει σαν αποτέλεσμα ζημίες (Αποκόλληση Κεραμιδιών απο την στέγη με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά μέσα στο κτίριο .

 

Διάβρωση των τειχών και των πατωμάτων στους ορόφους του κτιρίου , καταστροφή τμήματος των υδρορροών) οι οποίες αν κατά την άποψη μας δεν αντιμετωπιστούν γρηγορά ίσως επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην στατική επάρκεια του Κτίριου με αποτέλεσμα να καταστεί επικίνδυνο ακόμα και με κατάρρευση...!!

 

Επειδή και από την ενημέρωση την οποία είχαμε από την Δημοτική Αρχή η επίσκεψη της κ. Υπουργού Πολιτισμού φαίνεται να αργεί θεωρούμε οτι σαν "Δήμος'' και άρα σαν Αρμόδια επιβλέπουσα αρχή θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή σε οτι αφορά τις επείγουσες εργασίες που πρέπει να γίνουν ουτοσώστε να προλάβουμε τα χειροτέρα...!! 

 

Το Κτίριο αποτελεί "Πολιτιστική Κληρονομιά'' και έτσι πρεπει να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του...!! Η οποία αδιαφορία μας για το "Παλατάκι''  δείχνει αδιαφορία για το Ιστορικό γίγνεσθαι του Τόπου μας και δεν μας το συγχωρήσουν οι επόμενες γενιες...!!»

 

Οι Συμβουλοι

Χρυσαφης Νίκος

Κυριαζιδου Χαρίκλεια

Λαμπρινιδης Λάμπρος