Άρχισαν από την Τρίτη 12/11 τα ραντεβού για εμβολιασμό στα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Αρκετοί πολίτες έσπευσαν στα φαρμακεία ώστε να κλείσουν το ραντεβού με την βοήθεια του φαρμακοποιού τους. 

 

«Έρχεται αρκετός κόσμος. Είναι εύκολη η διαδικασία για να κλείσει κάποιος ραντεβού, με τον ΑΜΚΑ του, τον αριθμό του τηλεφώνου και ένα mail (συνήθως δίνει του παιδιού του) εκτυπώνεται αμέσως το ραντεβού από την πλατφόρμα, ενώ εμφανίζει και το ραντεβού για την δεύτερη δόση του εμβολίου», είπε στο ΚavalaNews.GR η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή

 

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν οι εμβολιασμοί να γίνονται στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Καβάλας και Θάσου. Ωστόσο για όλο το νομό Καβάλας σε λειτουργία τέθηκαν μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα σε Ελευθερούπολη και Νοσοκομείο το οποίο δεν ήταν στα πλάνα, και προκλήθηκαν αντιδράσεις για το γεγονός ότι κάτοικοι της Θάσου και του Νέστου κλήθηκαν να εμβολιαστούν στην Ελευθερούπολη (δες ΕΔΩ). 

 

«Κάποια στιγμή, το πρωί της Τρίτης έδινε επιλογή Καβάλα ή Ελευθερούπολη, στην διάρκεια της ημέρας το σύστημα έβγαζε Ελευθερούπολη. Ανάλογα με το τι διαθέσιμο υπάρχει βγαίνουν και τα ραντεβού» είπε η κ. Ρακιτζή. 

 

Σχετικά με τον εμβολιασμό των φαρμακοποιών, αυτοί θα γίνουν μετά τους ιδιώτες γιατρούς και υπολογίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου. Από τους 160 φαρμακοποιούς του Συλλόγου οι 112 έχουν δήλωσαν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν. 

 

«Είναι έτοιμες οι λίστες. Είμαστε σε προτεραιότητα μετά τους ιδιώτες γιατρούς. Έχουμε στείλει τη λίστα στο υπουργείο Υγείας και υπολογίζεται μετά τις 25 Ιανουαρίου να εμβολιαστούμε», είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.