Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, εξέφρασε την λύπη του, καθώς κατέληξε ένας ακόμη ένας «μαχητής πρώτης γραμμής» (δες ΕΔΩ).

 

Ο ίδιος, νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο της Δράμας, ενώ λόγω ανάγκης για αποσυμφόρηση του νοσοκομείου από περιστατικά κορωνοϊού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών.

 

«Δεν κατάφερε το αυτονόητο δηλαδή, να νοσηλευθεί ο συνάδελφος, στο νοσοκομείο που εργαζόνταν», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύτηκε 45 ημέρες, πολλές από αυτές διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν τα κατάφερε τελικά.

 

Συγκλονίζουν τα τελευταία του λόγια λίγο πριν εκπνεύσει

 

Χαρακτηριστικά, έγραφε: «Μου πήραν κορεσμό κι άρχισαν να λένε διάφορα μεταξύ τους…Πανικοβλήθηκα. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Τελικά πήρα αέρια και είπαν 94 αλλά με ρινικό και επαναεισπνοής.. Έχω χάσει τις μέρες …προσευχηθείτε για μένα».

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 15.39 το μεσημέρι, είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:

 

«Ο Θεός να σας έχει όλους καλά… Ο πνιγμός είναι μεγάλο βασανιστήριο…Μην τύχει σε κανέναν».

 

Δυο μέρες νωρίτερα σε άλλη ανάρτηση του, είχε ενημερώσει τους φίλους του ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο των Σερρών σε θάλαμο Covid της ορθοπεδικής κλινικής, ζητώντας να του στείλουν ένα πακέτο καλαμάκια και μαζί μερικά μπουκαλάκια νερού.

 

«Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο. Μην με παίρνετε τηλέφωνο. Κάντε μια προσευχή» έγραφε σε άλλη ανάρτηση του στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος εξέφρασε τα αυλληπητήριά του:

 

«Συλληπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους.

 

Ακούει κανείς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Δεν τα θυσιάζουμε όλα για το πολιτικό κόστος. Μας λένε ότι πολεμάμε αλλά για τους νεκρούς συναδέλφους αγωνιστές του υγειονομικού πολέμου φταίμε εμείς. Όχι ο πόλεμος!!!!!!!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΩΡΑ.

 

Ένα ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ δεν ακούσαμε από την επίσημη πολιτεία για τους νεκρούς ήρωές μας.Όλα για αυτούς γίνονται από ατομική ευθύνη. ΚΡΙΜΑ.»