Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου μετά από σχετική ενημέρωση από το Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ευστρατίου ανακοινώνει ότι στις 20 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσει η πρώτη δόση του εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 σε όλους του μόνιμους κατοίκους του νησιού άνω των 18 ετών.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Δήμου "Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο για την σωστή και ασφαλή διεξαγωγή αυτού, ως ένα από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας.

 

Όλοι οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο ΚΕΠ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων".
 

Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα στο kavalanews η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή τόνισε: 

 

"Αυτή είναι η οδηγία που έχει δοθεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων όπου υπάγεται και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου. Φαίνεται ότι 11 Ιανουαρίου θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια στο γειτονικό νησί της Λήμνου και θα γίνουν οι εμβολιασμοί πρώτα των υγειονομικών. Επειδή εμάς ο πληθυσμός μας είναι μικρός θα γίνει εμβολιασμός όλων των ηλικιών και αυτό φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

 

Πιστεύω ότι σε αυτό το θέμα είμαστε τυχεροί και γι αυτό έχουμε ξεκινήσει ήδη να ενημερώνουμε τον κόσμο προκειμένου να γνωρίζει και να δούμε και το ποσοστό των ανθρώπων που θέλει να εμβολιαστεί. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι θετικοί. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως τους ηλικιωμένους που δεν έχουν βοήθεια και δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ.

 

Για τον λόγο αυτό θα περνάνε από τα γραφεία του Δήμου είτε οι ίδιοι, είτε τηλεφωνικά και θα το δηλώνουν. Εμείς θα κρατάμε τα στοιχεία τους και θα τα δώσουμε στο Ιατρείο μας έτσι θα διευκολύνουμε και τους γιατρούς και τους μεγαλύτερους σε ηλικία". 

 

Κάτια Γιαννουκάκου