Η Αλεξία Βαρβέρη, Καβαλιώτισσα στην καταγωγή, διαπρέπει στην Γερμανία και διδάσκει πιάνο σε Ωδείο της Στουτγάρδης.

 

Η Αλεξία γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981 και σε ηλικία μόλις 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα Αρμονίου. Αργότερα πήρε το πτυχίο Αρμονίας και συνέχισε τις σπουδές της στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας με το πτυχίο Αντίστιξης (τάξη Γιάννη Αγγελάκη) και το πτυχίο Πιάνου (τάξη Παύλου Δημητριάδη).

 

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Καβάλα και δίδαξε πιάνο και θεωρία από το 2006 έως το 2015 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Συνέγραψε το Βιβλίο " Κλασική θεωρίας της μουσικής". 

 

Το 2015 πήγε στη Στουτγάρδη όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια . Έχει λάβει μέρος σε σειρά σεμιναρίων πάνω σε ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής εκπαίδευσης της YAMAHA στο Αμβούργο. Διδάσκει το ομώνυμο αυτό σύστημα από το 2019.

 

Η Αλεξία Βαρβέρη αυτήν την εποχή κάνει το Δίπλωμα πιάνου διαδικτυακά στην Τάξη του Γιάννη Κανάκη στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

 

Έχει πάρει μαθήματα φωνητικής στην τάξη της κυρίας Γκλαβοπούλου μέχρι το επίπεδο της δεύτερης μέσης στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες  κλασικού ρεπερτορίου αλλά και τζαζ ποπ και ροκ στην Ορχήστρα του Γιάννη Αγγελάκη.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Γιώργο Θυμή και τον Ιταλό πιανίστα Comis Epifanio, σεμινάριο παιδαγωγικής επιμόρφωσης με την Εριφύλη Δαμιανού και τέλος σεμινάριο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με θέμα «Θρησκευτική Μουσική και Mozart».

 

Πολύ σύντομα η αξιόλογη δουλειά της θα παρουσιαστεί στην Καβάλα .