Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση του Γιώργου Γρηγοριάδη, ο οποίος εξαφανίστηκε το Σάββατο (12/12) από το σπίτι του στην Παραλία Οφρυνίου. 

 

Τα ήδη γνωστά στοιχεία είναι ότι ο άτυχος πατέρας ενός μικρού παιδιού έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας. Το πρωί της Τετάρτης (16/12) εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, σε αγροτικό δρόμο ανάμεσα στην παλιά γέφυρα Στρυμώνα και Ευκαρπίας, στην παλιά εθνική οδό προς Νιγρίτα Σερρών, ενώ το μεσημέρι της ίδια ημέρας, δύο χιλιόμετρα πιο μακριά, εντοπίστηκε η σορός του μέσα σε αρδευτικό κανάλι. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και ιατροδικαστής.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που πραγματοποίησε την αυτοψία στον χώρο, το θύμα είχε δεχτεί πισώπλατα ένα θανατηφόρο πλήγμα, με κάποιο μυτερό εργαλείο, που προκάλεσε «τυφλό» τραύμα στο ύψος της ράχης, έπληξε την αορτή και προκάλεσε τον θάνατο από την αιμορραγία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου.

 

Από την νεκροτομή προέκυψε επίσης, όπως μεταδίδει το an.nikolouli.gr, πως το θύμα έφερε εκχυμώσεις αριστερά στο πρόσωπο που ενδεχομένως προκλήθηκαν από γροθιά και ο χρόνος θανάτου του εκτιμάται πως είναι σύμφωνος με την ημερομηνία εξαφάνισης (σ.σ. ημέρα των γενεθλίων του) καθώς η παγωμένη λάσπη και οι εξωτερικές συνθήκες καθυστέρησαν την διαδικασία της αποσύνθεσης.

 

Επίσης, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν την νεκροψία-νεκροτομή το μυτερό αυτό όργανο που χρησιμοποιήθηκε ενδεχομένως ήταν γεωργικό εργαλείο, όπως το φυτευτήρι ή κάποιο φαρδύ σουβλί. Οι ιατροδικαστές πήραν μεταξύ άλλων δείγματα γενετικού υλικού από τα νύχια του θύματος μήπως φανερωθεί το DNA του δράστη, από ρούχα κλπ. ενώ παραγγέλθηκε και τοξικολογική εξέταση.

 

Το θύμα μεταφέρθηκε νεκρό στο σημείο με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, αφού βρέθηκε αίμα στο πορτ μπαγκάζ και ένα μαχαίρι, το οποίο όμως δεν ταιριάζει ως το όργανο του εγκλήματος.

 

Ενδεχομένως, ο δράστης ή οι δράστες παράτησαν το αυτοκίνητο εκεί μετά την πράξη τους ή κόλλησε στις λάσπες.

 

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από την Ασφάλεια Σερρών λαμβάνονται καταθέσεις και έχουν συλλεχθεί ευρήματα από το αυτοκίνητο για εργαστηριακή ανάλυση.