Στα όσα γράφτηκαν μετά την ομιλία της στη Βουλή το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου όταν αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απαντά με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει, 

 

"Οι διαστάσεις που πήρε η χθεσινή μου τοποθέτηση στη Βουλή, κατά την οποία χρησιμοποίησα-ορθότατα- τη λέξη «επιδειξίας» αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, στηλιτεύοντας την επίδειξη πλούτου και ανεμελιάς, την ώρα που η χώρα μετρά πάνω από 3.700 νεκρούς λόγω COVID-19, είναι ενδεικτικές του τρόπου που η ΝΔ αντιμετωπίζει την κριτική της αντιπολίτευσης και συνολικά της κοινωνίας", τονίζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση της αναφέρει: 

 

Η αήθης επίθεση από μεγάλα ΜΜΕ και πρόθυμους υποστηρικτές του ανέμελου πρωθυπουργού στα social media, συμπλήρωσαν την εικόνα της επικείμενης ήττας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

 

Γιατί, δεν ενοχλήθηκαν, βλέπετε, με το γεγονός ότι κατηγόρησα τον πρωθυπουργό για ανεμελιά, αδιαφορία, απόσταση από τα προβλήματα της κοινωνίας, ούτε ότι αναφέρθηκα στα εκατοντάδες δημοσιεύματα με τα οποία επιδεικνύει τον πλούτο του, την «αριστοκρατική» καταγωγή του, τα ατελείωτα ταξίδια του.

 

Όχι! Επιδόθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωποφαγία στηριζόμενοι σε μία-δήθεν-λεκτική προσβολή. Και προσπάθησαν να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι θίχτηκαν! Δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε αυτοί, ούτε ο κ. Κακλαμάνης να ξέρει απ’ έξω όλα τα συνώνυμα των λέξεων. Και δεν θα μπω ξανά στη διαδικασία να τους παραθέσω λήμματα από τουλάχιστον 3 λεξικά που έχω στη διάθεση μου.

 

Η ουσία είναι αλλού: Ενοχλήθηκαν κάποιοι/ες για την ένταση της κριτικής μου, για τις αναφορές μου στους εκατοντάδες φορείς που απαιτούν από την Κυβέρνηση στήριξη, από τις ερωτήσεις μου σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία μας, για τους εργαζόμενους του επισιτισμού που σήμερα διαμαρτύρονται έξω απ’ το Μαξίμου και φωνάζουν ότι πεινάνε. Τους ενοχλεί η κριτική. Γιατί;

 

Γιατί ζουν σε έναν δικό τους, μαγικό κόσμο, μέσα στον οποίο αλληλοσυγχαίρονται, αυτοθαυμάζονται και τονώνουν την αυταρέσκεια τους. Και όταν κάποιος χαλάει το αφήγημά τους περί τελειότητας, τού επιτίθενται επί προσωπικού. Για την ορθογραφία θες, για το συντακτικό θες, για τη γεωγραφία θες; Κάτι θα βρουν! Το σχήμα που θέλουν να δομήσουν, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ασόβαρους και αμόρφωτους, θα τους γυρνά συνεχώς πίσω σαν μπούμερανγκ.

 

Σεξιστικά σχόλια, ειρωνείες για την επαγγελματική μου ιδιότητα, αμφισβητήσεις σχετικά με τις σπουδές μου (όπως έκανε η κ. Βόζενμπεργκ, η οποία ακόμα να ανακαλέσει) και άλλοι χαρακτηρισμοί δεν έχουν χώρο στην πολιτική. Ας γίνει-επιτέλους- αυτό αντιληπτό .

 

Τέλος, να σας πω ότι όχι απλά δεν θα σταματήσω να πολιτεύομαι με δυναμισμό, άφοβα και ελεύθερα, αλλά θα υψώσω κι άλλο τη φωνή μου για να ασκήσω σκληρότερη αντιπολίτευση στην πιο ανεύθυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος".