Η κακοκαιρία με τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να έχουν δώσει σημαντικά ύψη νερού σε πολλές περιοχές. Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων είναι ότι η βροχή θα συνεχιστεί έως και τα ξημερώματα της Τρίτης.

 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Δευτέρας με το Δελτίο Καιρού να αναφέρει ότι την Τρίτη στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
 

"Ομαλοποιούνται τα πράγματα. Θα έχουμε καλό μοτίβο με καλό καιρό και απ' ότι μας λένε οι μετεωρολόγοι θα κρατήσουν μέχρι τέλος περίπου του μήνα. Από αύριο το σύστημα των τελευταίων ημερών θα είναι σε πλήρη αποδρομή και δεν θα έχουμε φαινόμενα.  Τα στοιχεία σύμφωνα με τις προγνώσεις, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι με καλό καιρό και θερμοκρασίες. χωρίς παγωνιές. Όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουμε τη προετοιμασία μας. Ο κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με την εποχή και να ακολουθεί τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας", είπε στο KavalaNews.GR ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.  
 

 

Ήπιος καιρός τα Χριστούγεννα - Ο χειμώνας επιστρέφει την Πρωτοχρονιά
 

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέραχο Μαρουσάκη, από την Τρίτη, από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα βροχοπτώσεων και θα ανέβει και η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
 

Το επόμενο 5ήμερο με 7ήμερο θα συνεχιστεί με καλές καιρικές συνθήκες ανέφερε ο κ. Μαρουσάκη, ενώ όπως ανέφερε η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και τα Χριστούγεννα, ενώ ο χειμώνας θα επιστρέψει από την Πρωτοχρονιά και έπειτα με πτώση της θερμοκρασίας.