Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή από όλα τα μέρη της χώρας μας διαδικτυακή ομιλία-διάλεξη του Καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννου Αντωνίου το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00. Η διάλεξη είχε  τίτλο «Κβαντική Επεξεργασία» και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για περισσότερες από 2 ώρες.

 

Εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Αργύρη Φελούρη  παραβρέθηκε και χαιρέτισε την ομιλία ο κοσμήτορας  της  Σχολής  Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Καθηγητής Ιωάννης Εμμανουήλ, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Χρόνης  Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Φυσικού τμήματος του Δι.Πα.Ε. Καθηγητής Λυκούργος  Μαγκαφάς,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών ΠΕ Καβάλας και εκπρόσωπος της  Ενωσης  Φυσικών ΠΕ Καβάλας , Αργύρης Μυστακίδης, τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων Τρικάλων, Βοιωτίας, Χανίων, Πιερίας, Αργολίδας και Έβρου, καθώς και συνάδελφοι από άλλα Παρατήματα, αλλά και πολλοί φοιτητές.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε  συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Δι.Πα.Ε., καθότι το θέμα της άπτεται των ενδιαφερόντων του Τμήματος. Το τμήμα Φυσικής παραχώρησε ευγενικά την εικονική αίθουσα για την φιλοξενία της εκδήλωσης.