Ιδιαίτερα βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

 

Οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» βροχές μέχρι και την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σημαντικά σχεδόν όλη τη χώρα.

 

 

Ο καιρός της Παρασκευής

 

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βροχερός στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, καθώς η κακοκαιρία θα περνά από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

 

«Αγριεύει» ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 

Το Σάββατο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος, με νεφώσεις, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά.

 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε ότι το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν πρόσκαιρα. «Ομως ένα νέο κύμα θα μας προσεγγίσει από την Ιταλία την Κυριακή. Θα είναι το πιο ισχυρό από τα τρία που μας απασχόλησαν την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι την Τρίτη θα φέρει ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Με φαινόμενα που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η ΕΜΥ επισημαίνει ότι το βράδυ της Κυριακής θα πέσουν χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.