Την πρόταση για επίταξη ιδιωτικών γιατρών και την δέσμευση ξενοδοχείου ώστε ασυμπτωματικοί νοσούντες και επιβεβαιωμένα κρούσματα με ήπια κλινική συμπτωματολογία, που δεν χρήζουν νοσηλείας, να εντάσσονται σε πρόγραμμα εθελοντικής καραντίνας, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της κατοικίας τους, επαναφέρει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας. 

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τον δήμαρχος και τους επικεφαλής των παρατάξεων: 

 

"κ. Πρόεδρε

Τα γεγονότα, σε ότι αφορά την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, δείχνουν ότι για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα θα παραμένουν τα αδιέξοδα στο σύστημα υγείας, θα θρηνούμε συνανθρώπους μας.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση επαναφέρουμε πρόσφατη πρότασή μας βάση της οποίας κρίνουμε πλέον ότι  απαιτείται:

 

Δέσμευση ξενοδοχείου, ώστε ασυμπτωματικοί νοσούντες και επιβεβαιωμένα κρούσματα με ήπια κλινική συμπτωματολογία, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, να εντάσσονται σε πρόγραμμα εθελοντικής καραντίνας, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της κατοικίας τους.

 

Επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ιατρική παρακολούθηση των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή καταλύματα. Αυτό σημαίνει υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στο ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Το σχέδιο για τη δέσμευση και αξιοποίηση ξενοδοχειακής μονάδας, για τη διαμονή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κρίνεται αναγκαίο για έναν ακόμη λόγο: Εξαιτίας της υπερπληρότητας απλών κλινών Covid και για να εξασφαλιστεί η ταχύτερη διακίνηση των περιστατικών, δίνεται εξιτήριο σε ασθενείς οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν θετικό τεστ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής διασποράς.

 

Κάθε καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης απέναντι στα αναγκαία μέτρα, που προτείνουν οι υγειονομικοί, είναι εγκληματική και κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές".