Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα 18 Νοεμβρίου σε ηλικία 59 ετών η συγγραφέας και ποιήτρια Χρυσούλα Βακιρτζή χτυπημένη από τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στην Καβάλα.

 

Η Χρυσούλα Βακιρτζή ήταν συγγραφέας, δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Είχε σπουδάσει: δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις, Αγγλικά, Ψυχολογία και ήταν κάτοχος πτυχίου CEAC ψυχολογίας πανεπιστημίου Βαρκελώνης και Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχολόγων (ΕΛ.Ψ.Ε.).

 

Αρθρογραφούσε σε λογοτεχνικά περιοδικά, έγκυρες εφημερίδες σε ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο.
Το 2007 η ποίηση της ήταν υποψήφια για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών και το 2011 μια βιβλιοκριτική της τιμήθηκε ως η καλύτερη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Ήταν ανταποκρίτρια των πολιτιστικών του νομού Καβάλας στο Αθηναϊκό Bookia, Fractal, koukidaki και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τις εφημερίδες Χρονόμετρο, Ξυράφι, Έβδομη.

 

Επίσης, έθεσε δυο φορές υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου Καβάλας.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

 

"Η αδόκητη απώλεια της Χρυσούλας Βακιρτζή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, μας γεμίζει με θλίψη. Αντιμετώπισε με αξιοσημείωτο θάρρος και περίσσευμα ψυχής όλες τις προκλήσεις που συνάντησε στο διάβα της, κερδίζοντας πλήθος κολακευτικών σχολίων για τη μεστότητα του συγγραφικού και ποιητικού έργου της, καθώς και για την ευθυκρισία του δημοσιογραφικού λόγου και των κριτικών της κειμένων. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους φίλους και τους συνεργάτες της".

 

Γιάννης Εριφυλλίφης, επικ. Ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά»:

 

Με βαθιά οδύνη ο όμιλος “Η Καβάλα Μπροστά” αποχαιρετά σήμερα τη δραστήρια, αξιαγάπητη και ακαταπόνητη Υπεύθυνη Τομέα Γραμμάτων και Τεχνών του ομίλου, Χρυσούλα Βακιρτζή. Η Χρυσούλα ήταν και θα είναι προσωπική μου φίλη και είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από τα δυσάρεστα νέα.

 

Η Χρυσούλα συμμετείχε πάντοτε με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις του ομίλου. Φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, από την παρουσία της στην έκθεση Εικαστική Περιπλάνηση 2019 και ένα από τα ποιήματα που έγραψε ειδικά για τις δράσεις του ομίλου.

 

Αιωνία η μνήμη της. Αιώνιο το παράδειγμά της, η δύναμη και το φως της ψυχής της και ο αγώνας της για ζωή, τέχνη και αγάπη».