Στα όρια τους φτάνουν τα νοσοκομεία της χώρας με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεπερνά τους 300 ασθενείς. Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε τα στοιχεία των εν ενεργεία αλλά και των συνταξιούχων γιατρών, μέσω του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

«Ζητήθηκαν οι αριθμοί επικοινωνίας των συναδέλφων, από το υπουργείο. Ορισμένοι συνάδελφοι συνταξιούχοι ή κοντά στη σύνταξη θα ήθελαν να συνεχίζουν να δουλεύουν στο ΕΣΥ και ίσως υπάρχει σκέψη να παραταθεί η θητεία τους. Και οι ιδιώτες θα βοηθήσουμε αν ζητηθεί. Για την ώρα φαίνεται ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δυστυχώς αρχίζουν να νοσούν συνάδελφοι και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα», δήλωσε στο KavalaNews.GR η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.   

 

Σχετικά με τους συνταξιούχους γιατρούς, «θεωρούνται ευπαθής ομάδα, οπότε αν πάνε θα πάνε με δική τους θέληση, δεν έγινε κάποια παρέμβαση από τον Ιατρικό Σύλλογο ώστε να τεθούν σε ετοιμότητα, ενώ τα στοιχεία τους είναι ήδη καταχωρημένα», επισημαίνει η κ. Αντωνίου.  

 

Έκκληση για άμεσες προσλήψεις

 

«Το τελευταίο διάστημα όπως σε ολόκληρη την χώρα, έτσι και στο νομό Καβάλας παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων: «η ανησυχία μας είναι έντονη και το νοσοκομείο μας λειτουργεί σε οριακό ρυθμό. Απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας άμεσες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με ταχείες διαδικασίες, επάρκεια στον υγειονομικό εξοπλισμό, ικανό αριθμό φαρμάκων και ανάπτυξη κι άλλων κλινών για εντατική και νοσηλεία ασθενών με βαριά συμπτωματολογία», τονίζει η κ. Αντωνίου.  

 

Η Πολιτεία να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρχει εξοπλισμός

 

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας από το πρώτο κύμα της πανδημίας αφουγκραζόμενος της ανάγκες προχώρησε σε άνοιγμα λογαριασμού και οι συμπολίτες έβαλαν γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ όπου αγοράστηκε εξοπλισμός και μ’ αυτόν τον εξοπλισμό λειτουργεί τώρα η κορωνοκλινική, αλλά και διάφορα μηχανήματα. Θα πρέπει όμως και η Πολιτεία να φροντίσει να επανδρώσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό.  Από την ΥΠΕ υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη εξοπλισμού. Αν συμμορφωθούμε έστω την τελευταία στιγμή, σε μία εβδομάδα θα υποχωρήσει η διασπορά και θα μπορούμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα», δηλώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.