Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και συντήρησης των ρεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Δάτου Μικροχωρίου και Πολύστυλου του Δήμου Καβάλας με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής,

 

Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης όπου δήλωσε τα εξής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προβαίνει στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τις κοίτες των ρεμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων.

 

Επεμβαίνουμε σε μια περιοχή που πέρσι τέτοιο καιρό είχε πλημμυρίσει και είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Κατά προτεραιότητα επεμβαίνουμε, μετά από επί τόπου αυτοψίες, σε όλα τα τεχνικά έργα (γέφυρες, σωληνωτοί οχετοί κτλ.) και τμήματα ρεμάτων που μας υποδεικνύονται από εκπροσώπους των Δήμων καθώς και αιτήματα πολιτών, ξεκινώντας από τα πιο επικίνδυνα ρέματα του εκάστοτε Δήμου. Με τον καθαρισμό των ρεμάτων ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, επενδύοντας στην πρόληψη και προστατεύοντας τους πολίτες, περιουσίες και υποδομές. Εξάλλου η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας ήταν και παραμένει για εμάς κορυφαία προτεραιότητα».