Στην πρώτη γραμμή αυτής της έκτακτης και παράξενης κατάστασης που περνά η χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκονται, εκτός από τους γιατρούς, χωρίς καμία αμφιβολία και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που έχουν αναλάβει το τεράστιο έργο της διακομιδής των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό. 

 

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Κάθε φορά που τους ζητείται να μεταφέρουν κάποιον ασθενή στο νοσοκομείο είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας φορώντας τις προστατευτικές στολές που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση, για να μην μολυνθούν και οι ίδιοι από τον ιό.

 

Ένα έργο επίπονο αφού τις τελευταίες ημέρες οι διακομιδές αυτών των περιστατικών είναι αρκετά συχνές σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το πιο δύσκολο ωστόσο είναι όταν τους ζητείται η μεταφορά ασθενών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στις κενές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Σε αυτή την περίπτωση η αποστολή τους είναι να μεταφέρουν τον ασθενή όσο το δυνατόν πιο σύντομα διανύοντας πολλά χιλιόμετρα ντυμένοι με τις άβολες αυτές στολές για την δική τους προστασία. 

 

Μια τέτοια περίπτωση, εξηγεί με ανάρτησή του ο διευθυντής της 6ης και 9ης περιφέρειας ΕΚΑΒ Χαρίλαος Λώτης θέλοντας να ευχαριστήσει τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Μάλιστα συνόδευσε την ανάρτηση και με τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Μια φωτογραφία που προφανώς αποδεικνύει πως το πλήρωμα του τομέα ΕΚΑΒ Δράμας χειρίστηκε με επιτυχία μια δύσκολη περίπτωση διακομιδής ασθενούς στο Νοσοκομείο. 

 

 

Συγκεκριμένα έγραψε: 

 

Για ακόμη μία φορά κάποιοι προέταξαν το καθήκον (χωρίς δεύτερη σκέψη) μόλις τούς ζητήθηκε, σκεφτόμενοι τον πολίτη και όχι...(φλούδες ασυναρτησίες και μελόδραμα εκτός πραγματικότητας). Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ το λιγότερο πού μπορώ να πω στα πληρώματα τού ΕΚΑΒ (6ης &9ης Περιφέρειας) από όποια θέση και αν υπηρετούν. Ο τομέας Δράμας σήμερα έδειξε τον δρόμο...

Λώτης Χαρίλαος

Διευθυντής 6ς&9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ

Πάντα δίπλα σας!!!!!!!