Δεκάδες ηλικιωμένοι ασθενείς αλλά και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε ιδιωτική κλινική του νομού Καβάλας, μετά από rapid μοριακά τεστ που γίνονται το τελευταίο 48ωρο

 

Στην αρχή βρέθηκαν θετικά 7 άτομα στη συγκεκριμένη κλινική (δείτε ΕΔΩ) γεγονός που προκάλεσε τον πρώτο «συναγερμό» αλλά και την επείγουσα οδηγία για έλεγχο του συνόλου του προσωπικού. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ συνεχίστηκαν και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο κι έχουν δείξει μέχρι τώρα περισσότερα από 30 θετικά αποτελέσματα τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε νοσηλευόμενους ασθενείς. 

 

Πρόκειται για ιδιωτική κλινική που βρίσκεται εκτός πόλης Καβάλας στην οποία βρίσκονται αρκετά άτομα για μακροχρόνια νοσηλεία, σε ορισμένες περιπτώσεις και χωρίς διαθέσιμους κοντινούς συγγενείς για να αναλάβουν την κατ΄οίκον απομόνωσή τους. 

 

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βρέθηκε τρόπος για χρήση κλινών απομόνωσης σε δημόσια δομή υγείας αλλά αναζητούνται τρόποι για δημιουργία καραντίνας εντός της ιδιωτικής κλινικής, στην οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος και έξοδος στους πάντες. 

 

Εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη της υγείας ορισμένων ασθενών με επιβαρυμένο ιστορικό

 

Κρούσματα και σε 2η ιδιωτική κλινική 

 

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, θετικό βγήκε το αποτέλεσμα τεστ που διενεργήθηκε σε ασθενή άλλης κλινικής, επίσης εκτός πόλης Καβάλας. 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, επέστρεψε στην ίδια κλινική και παραμένει απομονωμένος από τους υπόλοιπους ασθενείς. 

 

Στη δεύτερη αυτή κλινική έχουν αρχίσει να γίνονται τεστ σε εργαζόμενους αλλά και ασθενείς με συμπτώματα COVID19. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν προκύψει και άλλα θετικά αποτελέσματα σε rapid test.