Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μαζί του θα είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Ο πρωθυπουργός επίσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως για λόγους ασφαλειας δεν θα είναι παρόντες στο Μαξίμου, αλλά θα συμμετάσχουν με ψηφιακό τρόπο.  Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και από μόνο του δείχνει τη σοβαρότητα και ιδιαιτερότητα της κατάστασης.

Σε καθολικό lockdown για ένα μήνα μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς τα επιδημιολογικά επιδεινώνονται στη χώρα και το ΕΣΥ πιέζεται.

 

Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Πρωθυπουργός αύριο το πρωί ο οποίος θα προσδιορίσει και την ημέρα που θα ξεκινήσει.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια κλείνουν.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας κ. Στ. Κυριακίδου και την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon.

 

Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε την κατάσταση της Ελλάδας και έλαβε ενημέρωση για την δυσμενή πορεία της πανδημίας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

 

Μετά τις συγκεκριμένες επικοινωνίες, ενημέρωσε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και ζήτησε να αποφανθεί σχετικά με το συνολικό απαγορευτικό.

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το ρεπορτάζ μέχρι το απόγευμα έλεγε για lockdown στην Αθήνα και είχε τεθεί απο χθες στο τραπέζι, ενώ τα στοιχεία έδειχναν ότι το δρόμο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα ακολουθούσαν σύντομα Λάρισα, Ροδόπη και Δράμα.