Για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα, μέσω των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού και της επιστρεπτέας προκαταβολής, έκανε λόγο ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη: 

 

«Σε όλη τη διάρκεια της πρωτόγνωρης πανδημίας, η Κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους με μια σειρά σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Παρά την προσπάθεια ορισμένων να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ειδικά σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τις επιχειρήσεις που έκλεισαν κατόπιν κρατικής απόφασης, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, μέχρι στιγμής:

 

  • 26.946.969 ευρώ έχουν χορηγηθεί στους επαγγελματίες και κατ’ επέκταση στους εργαζόμενους της περιοχής μας μέσω των τριών κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

  • 7.777.941 ευρώ έχουν αποδοθεί μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

 

Δηλαδή, έως τώρα, έχει καταβληθεί συνολικά το ποσό των 34.724.910 ευρώ σε 7.770 επιχειρήσεις, μέσω των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού και της επιστρεπτέας προκαταβολής, επειδή παρέμειναν κλειστές με κρατική υπόδειξη εξαιτίας της πανδημίας.