«Η  Περιφέρεια ΑΜΘ προέβλεψε μόνο ένα έργο 20 χιλιάδων ευρώ για το 2021» υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και μέλος της οικονομικής επιτροπής, Χρήστος Χατζηπέμου, χαρακτηρίζοντας επίσης το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 ως το «πιο φτωχό και το πιο φαιδρό».

 

Τι αναφέρει ο κ. Χατζηπέμου:

 

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι το πρώτο θέμα της σημερινής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και το πιο πιθανό είναι να τύχει της εγκρίσεως της τεχνητής πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί σε αυτό. Όμως θέλω να σταθώ στα νέα έργα, αυτά που για πρώτη φορά προτείνεται να υλοποιηθούν: Πρόκειται για το πιο φτωχό πρόγραμμα νέων έργων από συστάσεως της αιρετής περιφέρειας και το πιο …φαιδρό από άποψη έργων.

Για την ΠΕ Καβάλας ως νέο έργο εμφανίζεται ΜΟΝΟ η αγορά σωλήνων 20.000€ για τις ανάγκες του ΤΟΕΒ της Πιέριας Κοιλάδας! Μόνο αυτό! Επί ένα χρόνο μελετώντας τις ανάγκες της ΠΕ Καβάλας, σε αυτό το νέο έργο κατέληξε η Διοίκηση!

 

Για την ΠΕ Έβρου ως νέα έργα προβλέπονται α) οι αλλαγές στέγης σε δυό σχολεία της Ορεστιάδας μέσω του ΟΣΚ και οι συντηρήσεις των γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ορεστιάδας!

 

Για την ΠΕ Ξάνθης προβλέπεται να γίνει μια μελέτη για να διαπιστωθεί ποια γεφύρια χρειάζονται συντήρηση και το εκπληκτικό, προβλέπεται η επιδιόρθωση κατοικιών δασκάλων σε δυό χωριά που δεν έχουν εδώ και χρόνια σχολείο, τα Άσκυρα και την Κοττάνη! Μάλιστα τα Άσκυρα είναι παντελώς ακατοίκητα σε αντίθεση με την Κοττάνη που έχει 3-4 οικογένειες. Θα τρελαθούμε εντελώς! Κι οι Ξανθιώτες, πρώτοι, από τη χαρά τους… που θα δουν 96.000 € να κατευθύνονται σε έργα …πνοής!

 

Η ΠΕ Δράμας θα δει επιτέλους α) να μπαλώνονται οι δρόμοι για το 2021 β) να συντηρούνται οι υποδομές συλλογής και μεταφοράς νερού στο ΧΚ Φαλακρού και να καταρτίζεται ο φάκελος σκοπιμότητας (!) για το εκκλησιαστικό Μουσείο (24.800 €).

 

Η ΠΕ Ροδόπης, τέλος, θα φροντίσει κι αυτή να μπαλώσει δρόμους και το Διοικητήριο (η πρώην Νομαρχία) θα αποκτήσει μέσα στο 2021 μια σειρά από μελέτες πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και ενεργειακής αναβάθμισης. Θα πληρώσουμε βέβαια τις μελέτες αυτές πανάκριβα, καθώς οι τιμές τους ξεφεύγουν του μέτρου κατά πολύ, αλλά θα ‘μαστε υπερήφανοι για την απόκτησή τους!

 

Θα πει κάποιος, ότι υπάρχουν ακόμη τα συνεχιζόμενα από προηγούμενες χρονιές έργα… Υπάρχουν, γιατί απλά καθυστερεί η εκτέλεσή τους… Όμως, επί έναν ολόκληρο χρόνο, αυτές είναι οι ανάγκες σε νέα έργα που …διαπίστωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας;

 

Κρίμα…»