Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου (17/10) ο Πέτρος Ζουμπουλάκης σε ηλικία 96 ετών.

 

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του, Μανίνα:

 

«Χθες βράδυ έφυγε ο μπαμπάκας μας Πέτρος Ζουμπουλάκης. Δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν, ενδιαφερόταν για όλους, αγαπούσε πάρα πολύ τη ζωή και ήταν το καλύτερο παιδί. Παρόλο που είχε κλείσει τα 96...»

 

Ανάμεσα στους ευεργέτες της Καβάλας 

 

Τα δύο αδέρφια, ο Πέτρος και ο Σωκράτης δώρισαν το χρηματικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών προκειμένου να χτιστεί γυμνάσιο.

 

Η ιστορία του «Ζουμπουλάκειου» γυμνασίου Καβάλας:

 

Το «Ζουμπουλάκειο» διδακτήριο είναι χτισμένο στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού, ακριβώς εκεί όπου μέχρι το 1969, ένας πέτρινος στρατώνας της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε μετά την απελευθέρωση (1913) σαν χώρος φυλακών.

 

Η ανέγερση του αποφασίστηκε το 1973, μετά από μια γενναιόδωρη χειρονομία εκ μέρους των κληρονόμων Μιχαήλ Ζουμπουλάκη η οποία δημιούργησε βαθιά εντύπωση στην κοινή γνώμη της πόλεως, με σκοπό να στεγάσει το Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Καβάλας.

 

 Η κατασκευή άρχισε το 1974 και ολοκληρώθηκε το 1980. Τα εγκαίνια έγιναν στις 20 Φεβρουαρίου 1980. Είκοσι χρόνια μετά, 8 Νοεμβρίου 2000, την ημέρα της γιορτής του αείμνηστου Μιχαήλ Ζουμπουλάκη έγιναν εκδηλώσεις για να τιμήσουμε τη μνήμη των Μιχαήλ και Μαρίας Ζουμπουλάκη.