γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Να εμφανιστεί ως θύμα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε για άλλη μια φορά ο εκλεγμένος με την υποστήριξή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος μάλιστα υπήρξε για σειρά ετών ένα από τα κορυφαία (και έμμισθα) στελέχη του κόμματος. 

 

Ήταν μέλος του κόμματος από το 2012, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στην Καβάλα, υποψήφιος βουλευτής της αλλά και υποψήφιος δήμαρχος τον Μάιο του 2019, πάντα με τη στήριξη Μιχαλολιάκου. 

 

Για μια ακόμη φορά, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής, αλλά και πάλι… κατόπιν εορτής

 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star είπε ότι ορισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ζητήσει να υπάρξει μια καταδίκη του ναζισμού η οποία δεν έγινε ποτέ.

 

Αποκαλεί μάλιστα «Φύρερ» τον Μιχαλολιάκο

 

Προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος που καταγγέλλει την Χρυσή Αυγή ενώ ο ίδιος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη.  

 

 

 

Αυτά που... ξέχασε να πει 

 

Αυτό που ξέχασε να πει ο Δημήτρης Βογιατζής είναι ότι έμεινε στο πλευρό της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος. Υπήρξε προσωπικός μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου στην πολύκροτη δίκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι κατέθετε πέρυσι στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί την Χρυσή Αυγή και τον αρχηγό της που δικάζονταν για εγκλήματα​

 

 

Η επίμαχη κατάθεση Βογιατζή στο δικαστήριο, έγινε μόλις δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατέβηκε ως επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος, με τη δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή» δηλαδή με επίσημη κομματική στήριξη

 

Επίσης ξέχασε να αναφέρει στη συνέντευξή του στο Star ότι ήταν έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης του Μπαρμπαρούση από το 2012 και ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο άνθρωπος που «έτρεχε» την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

 

Τέλος, ξέχασε να πει ότι «αποκήρυξε» την Χρυσή Αυγή 5 μόλις μέρες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και την αδυναμία της εγκληματικής οργάνωσης να καταφέρει την παραμονή της στη Βουλή. Μάλιστα τότε, ήταν ο ίδιος που έριξε και την ιστοσελίδα της

 

Ισχυρίζεται πάλι ότι τον απειλούν  

 

Στη συνέντευξη στο Star ισχυρίστηκε ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ματθαιόπουλο είχαν έρθει στην Καβάλα και τον απείλησαν για τη ζωή του. Αυτό, από την άλλη, ήταν κάτι που ξέχασε να δηλώσει στο δικαστήριο όταν υπερασπιζόταν τον Μιχαλολιάκο. 

 

Ο Δημήτρης Βογιατζής έχει δηλώσει πολλές φορές ότι έπεσε θύμα επίθεσης. Μια από αυτές ήταν το 2015. Τότε για λογαριασμό του, το ίδιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε δολοφονική επίθεση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). 

 

Πότε άρχισε τα "απεταξάμην" 

 

Η μεταστροφή Βογιατζή είχε αρχίσει αμέσως μετά την πολιτική ήττα της Χρυσής Αυγής και τον κοινοβουλευτικό της αποκλεισμό τον Ιούλιο του 2019 κι ενώ η δίκη ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα λίγο πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση, ισχυριζόταν με ανακοίνωσή του ότι και πάλι έπεσε θέμα επιθέσεων και απειλών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). 

 

Ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν προχώρησε δημοσίως σε κάποια αναίρεση των όσων είχε πει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της. 

 

Κι ενώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι κρατά αποστάσεις από το κόμμα-εγκληματική οργάνωση, ο ίδιος που εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ως τοπικός ηγέτης της Χρυσής Αυγής και με επίσημη κομματική στήριξη, δεν έχει έως τώρα παραιτηθεί.

 

Ζητά μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο να έχει τα προνόμια αρχηγού παράταξης (το όνομα της οποίας παραμένει «Ελληνική Αυγή»). 

 

Η στήριξη Καβαλιωτών στη Χρυσή Αυγή  

 

Η παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Καβάλας, είχε λάβει στις δημοτικές εκλογές του 2019 ποσοστό 2,22% (773 ψήφους) και κατέλαβε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, με τον επικεφαλής της Δημήτρη Βογιατζή να ορκίζεται δημοτικός σύμβουλος. 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας (ΚΚΕ) έχει ζητήσει την αποπομπή Βογιατζή από το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Σε περίπτωση που παραιτηθεί ο επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής" από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πρέπει να ακολουθήσουν οι παραιτήσεις περισσότερων των 30 επιλαχόντων που ήταν υποψήφιοι μαζί του, ώστε η έδρα να διατεθεί σε άλλον συνδυασμό. 

 

Έως τότε, το μέχρι πρότινος τοπικό πρωτοπαλίκαρο Μιχαλολιάκου (και προσωπικός του μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης), θα παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και μάλιστα θα ζητά ή/και θα του δίνονται τα προνόμια αρχηγού παράταξης. 

 

Όλα αυτά ενώ ακόμη και τώρα η αστυνομία ερευνά τη δράση ακροδεξιών ομάδων και ατόμων ακόμη και στην Καβάλα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ