Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας ήταν η τελευταία στάση της πρώτης ημέρας στην διήμερη περιοδεία της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, Μαρίας Αντωνίου στην Καβάλα.

 

Η κ. Αντωνίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Απόστολο Παυλίδη καθώς και με μέλη της διοικούσας επιτροπής όπου της τέθηκαν θέματα που αφορούν τους μηχανικούς, αλλά και σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την περιοχή:

 

- Σιδηροδρομική γραμμή Καβάλας-Αμφίπολης-Νέας Καρβάλης

 

- Σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β» με τους Τοξότες Ξάνθης

 

- Ε-61 (δρόμος Καβάλα-Δράμα)

 

- Πεσμένη γέφυρα Αντιπλημμυρική προστασία των Τεναγών Φιλίππων

 

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου δήλωσε:  "Είχα συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς. Τα προβλήματα από όλους κυμαίνονται στην ίδια βάση». Προανήγγειλε συνάντηση με τον υφυπουργό μεταφορών και δικτύων για τα έργα υποδομής της περιοχής. «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Εδώ είμαστε για να τρέξουμε τις ενέργειες".

 

Σε ερώτηση του KavalaNews.GR για το πώς θα κινηθεί έπειτα από τα αιτήματα των φορέων της περιοχής για ένταξη της Καβάλας και της Δράμας στην Επιτροπή Θράκης, η Μαρία Αντωνίου είπε: «Θα το συζητήσουμε με την πρόεδρο της Επιτροπής για να μην υπάρχει η λογική ότι είμαστε μία διαφορετική περιφέρεια. Είναι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης" είπε με έμφαση και συνέχισε: θα ενημερωθώ από την πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής για τον σχεδιασμό, έτσι ώστε η περιφέρεια να μην χωριστεί στα δύο. Να είμαστε όλοι ενωμένοι σε κοινό σκοπό».

 

Στο περιθώριο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης χάρισε στην κ. Αντωνίου ένα αντίγραφο αγαλματιδίου γυναικείας μορφής από το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου.

Νωρίτερα η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τη συνάντηση στο διοικητήριο της Καβάλας και τη σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη και τους τέσσερις δημάρχους του νομού, βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο, ενώ επισκέφθηκε και το επιμελητήριο Καβάλας όπου ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας της έθεσε ζητήματα που αφορούν το επιχειρείν όπως την επιδότηση του 4% και του 12%.

 

Αύριο (16/10) θα βρεθεί στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης όπου θα συναντηθεί με ανθρώπους της Egnatia Aviation, στη συνέχεια θα βρεθεί στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στους Φιλίππους και στη Λυδία.