Τηλεδιάσκεψη με βουλευτές και φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός όπου συζητήθηκαν θέματα που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε νομού.

 

Το νομό Έβρου, όπου θα μεταβεί και στη Σαμοθράκη, θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό προήδρευσε σήμερα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

 

Κατά τη διάρκειά της έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, που μαζί με τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, και τον αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν και για τις δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε για την προώθησή τους σε κεντρικό επίπεδο.

 

Στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του πρωθυπουργού σε περιοχές της χώρας, αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιείται με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην αντίστοιχη περιφέρεια και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να επισημαίνονται εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε Νομού.

 

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, o γενικός γραμματέας Συντονισμού υπεύθυνος για τον Συντονισμό των τομέων Εσωτερικών και Οικονομικών-Αναπτυξιακών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος κι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

 

Σε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Παρουσιάστηκαν προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων και τις δυνατότητες ανάπτυξης σε κάθε περιοχή, επισημάνθηκαν εκκρεμότητες και προβλήματα, αλλά και τομείς του κυβερνητικού έργου που θα αφορούν στην ανάπτυξη και τις προοπτικές του κάθε Νομού.