Συνεδρίασε σήμερα (13/10) η διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, όπου τέθηκε η πρόταση των φορέων της Καβάλας, για δια ζώσης μαθήματα (δες εδώ) σε χώρους που θα παραχωρούσεο δήμος, το επιμελητήριο και η αντιπεριφέρεια, με την πρόταση να μην γίνεται δεκτή.

 

Τα μαθήματα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο θα συνεχιστούν διαδικτυακά (με εξαίρεση κάποια εργαστήρια) και ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα ληφθούν μετέπειτα οι αποφάσεις για το πότε οι φοιτητές θα γυρίσουν αίθουσες του πανεπιστημίου.

 

Όπως είπε ο αντιπρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μπαντέκας, σε περίπτωση που έρθουν οι φοιτητές, αριθμός που φτάνει τους επτά χιλιάδες: «θεωρούμε αδύνατο σε σύντομο διάστημα να μην έχει lockdown η Καβάλα. Θα έρθουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Κατανοώ τους συμπολίτες μας. Χάνονται πολλά χρήματα αλλά πρέπει να δούμε προσεκτικά τι θα συμβεί».  Επίσης σημείωσε είναι δύσκολο να γίνουν τα μαθήματα εκτός ακαδημαϊκού χώρου και ανάμεσα στους λόγους είναι ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, αλλά και οι υποδομές.