Με επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται από το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της "Θεάτρου Ανάβασις" το πρόγραμμα- Α.με.Α., Δικαίωμα στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Κοινωνία- με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές δεξιότητες, να ανακαλύψουν, να καλλιεργήσουν, να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να εμπλουτίσουν τον ψυχικό τους κόσμο και να ενδυναμώσουν τις ψυχικές τους δυνάμεις. Να νοιώσουν ότι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις δράσεις μιας κοινωνίας η  οποία τους αποδέχεται σαν ισότιμα μέλη.

 

Τα σχεδόν δέκα χρόνια που παρακολουθούν μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και αφήνουν έκπληκτο το κοινό με τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες,  που τους παρακολουθεί ανελλιπώς στις θεατρικές παραστάσεις που συμμετέχουν μαζί με τους μαθητές των άλλων τμημάτων.

 

Στις φωτογραφίες, οι μαθητές σε στιγμές καλλιτεχνικής δημιουργίας στο μάθημα ζωγραφικής και κατασκευών  υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ζαχαριάδη και της Σοφίας Παναγιωτίδου. Το πρόγραμμα διευθύνει η Μαρία Καραβία.