Στην κακή συνεργασία μεταξύ της εταιρίας ανακύκλωσης που έχει αναλάβει τη διαχείριση των κάδων μεταχειρισμένων ενδυμάτων και του Δήμου Καβάλας οφείλεται σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη η εικόνα με τα ρούχα που βρίσκονται σκορπισμένα έξω από τους κάδους σε διάφορες συνοικίες της πόλης.

 

 

 

Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Τόνισε πως έχει ήδη ειδοποιηθεί ο υπεύθυνος της εταιρίας ανακύκλωσης καθώς οι όροι της σύμβασης έχουν καταστρατηγηθεί. Αφενός δεν τηρείται ο όρος της σύμβασης που ορίζει το 30% των ανακυκλώσιμων ρούχων να επιστρέφει σε διάφορα ιδρύματα και στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καβάλας, αφετέρου οι κάδοι δεν λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα ο κόσμος να αφήνει τα ρούχα έξω από αυτούς και όχι μέσα όπως πρέπει. 

 

 

«Έχω εντοπίσει ότι δεν υπάρχει συνεννόηση με την εταιρία ούτε στο θέμα της αποκομιδής των ρούχων. Θα έπρεπε σε τακτά χρονικά διαστήματα να αδειάζουν τους κάδους και να τους συντηρούν, κάτι που δεν γίνεται. Σε περίπτωση που η εταιρία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μέσα σε ένα μήνα τότε η σύμβαση θα λήξει. Τους έχω ήδη ενημερώσει. Αν δεν υπάρξει λύση τότε θα βρούμε κάποια άλλη εταιρία για να συνεργαστούμε», είπε ο κ. Σταυρίδης.

Κάτια Γιαννουκάκου