Κατασχέθηκαν 601 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 φυτά κάνναβης και ένα ολοκληρωμένο σύστημα  για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο.

 

Συνελήφθη χθες (5-10-2020) το πρωί, στην Καβάλα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, τον εντόπισαν να καλλιεργεί 2 φυτά κάνναβης, ύψους 20 εκατοστών και 1 μέτρου, εντός ενός ολοκληρωμένου συστήματος καλλιέργειας φυτών σε εσωτερικό χώρο, το οποίο αποτελούνταν από ειδικό θάλαμο καλλιέργειας, μία αυτοσχέδια ντουλάπα, ανακλαστήρες, λαμπτήρες, μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτη, σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρες, συσκευή μέτρησης PH και φίλτρο.

 

Επιπλέον, στο εσωτερικό του σπιτιού οι αστυνομικοί εντόπισαν δέκα (10) δοχεία και τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 601 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.