Την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα περιέγραψε στο τηλεοπτικό μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, δεν έχει φύγει είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι όσο δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο, κράτος επιστήμονες και πολίτες πρέπει να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά.

 

Οι συστάσεις προς τους πολίτες είναι σαφείς και αφορούν στην τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον τον κορωνοϊό, ώστε να μην υπάρξει ανάγκη για λήψη σκληρών αποφάσεων, δηλαδή επιβολή περιορισμών σε τοπικό επίπεδο

 

Σημείωσε δε πως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις όταν πρέπει. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

«Επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των ΜΕΘ απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους και φυσικά προστίθενται διαρκώς και νέες».

 

«Καθώς η απειλή για τη δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε εγρήγορση χωρίς νέα μέτρα, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις όπου και όταν χρειαστεί. Στόχος μας οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις για να αποφύγουμε την μεγάλη παραχώρηση σε κοινωνία και οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Είπε ακόμη ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν.