Τα πυρά του στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα θέματα της παιδείας εξαπέλυσε ο πρ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, κανοντας λόγο για "αναχρονιστικές αντιλήψεις" της Νίκης Κεραμέως , αλλά και για "εγκληματικό εραστιτεχνισμό".

 

«Το θέμα της Παιδείας από την κυβέρνηση αντιμετωπίζεται με εγκληματικό ερασιτεχνισμό. Η κ. Κεραμέως είναι η πιο ακατάλληλη για να χειριστεί θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για την κοινωνία, δήλωσε στο kavalanews.  

 

Μάλιστα όπως είπε, γνωρίζοντάς την κ. Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής διαθέτει «αναχρονιστικές αντιλήψεις, που επιβλήθηκαν σαν μία πρακτική που προοιωνίζει καταστάσεις ιδιαίτερα προβληματικές».

 

Καταλήψεις: "Δυστυχώς υπάρχουν, αλλά δεν είναι αδικαιολόγητες"

 

Σχετικά με τις καταλήψεις ο κ. Εμμανουηλίδης είπε πως: «Δυστυχώς υπάρχουν», ως αντίδραση των παιδιών και «δεν είναι αδικαιολόγητες», ενώ έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά της πολιτείας: « Δεν γίνεται να λένε ότι υπάρχει ασφάλεια στην εκπαιδευτική λειτουργία σε τάξεις των 27 ατόμων και από την άλλη να βλέπουμε προεξάρχοντες της κυβερνητικής πολιτικής να εναγκαλίζονται και να υιοθετούν συμπεριφορές. Το μόνο που δείχνουν είναι η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κρίσης».

 

Ο κ. Εμμανουηλίδης σημειώνει επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι υπεύθυνη για «το μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί: « Ο χώρος της παιδείας απαιτεί έναν μία ιδιαίτερη ευαισθησία στην προσέγγισή των θεμάτων. Οι καταλήψεις είναι πρόβλημα για την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη σοβαρότητας που επιδεικνύεται από την κυβερνητική πλευρά».