Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση του Δήμου Καβάλας, για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2020.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Καβάλας και της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, καθάρισαν και κατέγραψαν τα ηχητικά συστήματα προειδοποίησης πράσινου που τοποθετήθηκαν στους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης.

Ο κ. Μουμτσάκης επισήμανε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας και τόνισε πως η δημοτική αρχή θα στηρίξει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των όρων μετακίνησης τους τόσο στο κέντρο της Καβάλας, όσο και σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας, ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών για την τήρηση των κανόνων προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία, παρατηρείται το φαινόμενο της κατάληψης πεζοδρομίων από ασυνείδητους οδηγούς δικύκλων και τροχοφόρων οχημάτων και του περιορισμού του ελεύθερου χώρου διέλευσης των πεζών από αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης.