Το βράδυ της Πέμπτης, 20 Αυγούστου 2020 ο κύκλος της ενότητας CosmoHome ολοκληρώθηκε με τρεις συναυλίες σε τρία γραφικά σημεία της παλιάς πόλης της Καβάλας.   

 

Στην οδό Βυζαντίου 18, στα γνωστά “Μπακαλάκια”, τρεις μουσικοί της Καβάλας ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν το σύνολο «Once upon a summer night», το οποίο είναι βασισμένο στην ξένη, κυρίως pop και rock μουσική. Το πάντρεμα της ιδιαίτερης φωνής της Υρώς Ζερβούδη με το ρυθμικό cajon του Αλέξανδρου Μαντιράκη και τη μελωδικότητα της ακουστικής κιθάρας του Ευριπίδη Ταρασίδη έκαναν την ακρόαση αυτού του συγκροτήματος μια μοναδική εμπειρία.

 

Στον κήπο του Στρατηγού, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη «Γυναίκα». Η ιδιαίτερη χροιά της Λίτσας Ασωνίτου, σε συνδυασμό με τη μελωδικότητα της κιθάρας του Κώστα Κατιώνη και τον ήχο του βιολιού του Χρύσανθου Γιαννικόπουλου χάρισαν στο κοινό μοναδικές  ερμηνείες τραγουδιών που αποδίδουν φόρο τιμής στο ρόλο της καθημερινής γυναίκας. 

 

Στον εσωτερικό περίβολο του Φρουρίου, οι Hot Dixie Society συνδύασαν μελωδικά ένα βιολί, ένα τσέλο και ένα πιάνο. Το ρεπερτόριο τους βασίστηκε σε παραδοσιακά κομμάτια της dixieland και της jazz που σε συνδυασμό με την αυτοσχεδιαστική ευχέρεια των ερμηνευτών, δημιούργησε το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της μπάντας, προσφέροντας μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά σε όλους όσους είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν από κοντά. 

 

Στο πλαίσιο του CosmoHome, παλιά, αγαπημένα τραγούδια και νέες εμπνεύσεις ζωντάνεψαν με την αυθεντικότητα και την καθαρότητα της unplugged εκτέλεσης. 

 

Η σκυτάλη παραδίδεται τώρα στο CosmoWorld, που αποτελεί το κύριο μέρος του φεστιβάλ Cosmopolis και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Αυγούστου. Η έναρξη των εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένη για τις 26 Αυγούστου 2020, στο πάρκο Φαλήρου, με μια συναυλία σε disco ρυθμούς από τους JukeBox Band.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ εφαρμόζει με μεγάλη υπευθυνότητα και ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. 

 

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Κάντε τώρα την κράτηση σας από τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ https://cosmopolisfestival.gr/. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (Πρώην ΕΟΤ).

Δελτίο Τύπο