Με μια δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία της παράταξής του «συνεχίζεται απρόσκοπτα» με την παράταξη του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. 

 

Η δήλωση έγινε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Νίκο Σπιτσέρη στο center tv. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, ο κ. Σιμιτσής έγραψε μεταξύ άλλων: 

 

«Η συνεργασία της δικής μας παρατάξεως με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Έχουμε πολλά να κάνουμε κι αυτός είναι ο στόχος. 

 

Καθυστερήσεις είναι λογικό να υπάρχουν και δεν δοκιμάζουν τη σχέση που αναπτύσσεται. 

 

Ωστόσο, μερικά πράγματα που συμφωνήθηκαν πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου».

 

Η συμφωνία 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν ο Χρήστος Μέτιος ανέλαβε καθήκοντα περιφερειάρχη, μην έχοντας την απαραίτητη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε αναθέσει ορίσει δύο (από τους 6) θεματικούς αντιπεριφερειάρχες από την παράταξη Σιμιτσή. 

 

Πέραν από τον επικεφαλής της, που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, θέση αντιπεριφερειάρχη δόθηκε και στον Γιώργο Ζιμπίδη από τη Δράμα που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 

 

Μάλιστα, οι πληροφορίες της περιόδου εκείνης, ανέφεραν ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε να δοθεί θέση χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στον Κωστή Σιμιτσή, κάτι που συνάντησε ωστόσο σφοδρές αντιστάσεις στις τοπικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

 

Πιθανός ο ανασχηματισμός

Σημειώνεται ότι με βάση εκείνη την απόφαση και σύμφωνα με το νόμο για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση που είναι σε ισχύ, η θητεία των αντιπεριφερειαρχών, χωρικών και θεματικών, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Μετά από εκείνη την ημερομηνία, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στις ίδιες θέσεις ή να υπάρξει ανασχηματισμός.