Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδευόταν από τον γραμματέα του κινήματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020, στο δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει επιφέρει στην ομαλή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η εφαρμογή της απλής αναλογικής και επισήμανε την ανάγκη αφενός μεν να αλλάξει το υπάρχον εκλογικό σύστημα και αφετέρου να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους, συνοδευόμενες από τους απαραίτητους πόρους.

Ο Δήμαρχος Καβάλας έκανε εκτενή αναφορά και στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, χαρακτηρίζοντας οικολογικό έγκλημα την προτεινόμενη διάνοιξη σήραγγας για τη μεταφορά των υδάτων από την κεντρική τάφρο στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμφώνησε με τις παρατηρήσεις του κ. Μουριάδη για το εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και υπογράμμισε ότι ο σημερινός εκλογικός νόμος πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν επιδέχεται οποιαδήποτε διορθωτική παρέμβαση.

Τέλος, η κ. Γεννηματά, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Καβάλας για την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, που αφορά τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", ενώ αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, είπε, μεταξύ άλλων, πως η σημερινή κυβέρνηση αποδέχτηκε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δανειστές μας, με αποτέλεσμα τη συστηματική εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, αντί της ουσιαστικής αξιοποίησης της προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μουριάδης δώρισε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ένα ειδώλιο γυναικείας μορφής, από το ιερό της Παρθένου στην αρχαία Νεάπολη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ