Η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και προσπαθεί με μισόλογα να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, σε ότι αφορά την ασφάλεια των δημοτών, επισκεπτών και τουριστών που επιλέγουν τις παραλίες του Δήμου μας.

 

Αναφερόμαστε στο θέμα που έχει προκύψει με την παρουσία μειωμένου αριθμού ναυαγοσωστών στις παραλίες μας, που η ίδια η δημοτική αρχή κομπάζει ότι είναι η ναυαρχίδα του Δήμου μας και η διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, με την δημοτική σύμβουλο Ευαγγελία Κοντίδου είχε συνάντηση και ενημέρωση με εκπρόσωπό των ναυαγοσωστών.

 

Φέτος λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων, η αρμόδια επιτροπή για τον χαρακτηρισμό των παραλιών ως πολυσύχναστες συνεδρίασε στις 26 Ιουνίου 2020.

 

Αυτή η Επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Παγγαίου, του αρμόδιου Λιμεναρχείου και της Περιφέρειας, αποφάσισε με μειοψηφία του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου, να μειωθεί ο αριθμός των πολυσύχναστων παραλιών.

 

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αρ. 31, λαμβάνεται υπ’ όψιν και αποφασίζεται ότι για να χαρακτηριστεί μια παραλία ως πολυσύχναστη θα πρέπει να έχει: «τη μέση ημερήσια προσέλευση τριακοσίων (300) λουόμενων τουλάχιστον, κατά τις περιόδους αιχμής, για μήκος ακτογραμμής ενός (1) χιλιομέτρου, τυχόν επισυμβάντα κατά το παρελθόν ατυχήματα, λόγους που ανάγονται στις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής κ.λπ.».

 

Μπορεί αλήθεια να μας απαντήσει η δημοτική αρχή, πόσοι ναυαγοσώστες χρειάζονται για να επιτηρούν για παράδειγμα τις παραλίες των Αμμολόφων, του Οφρυνίου, της Κάρυανης, της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου ή της Σαρακίνας;

 

Μπορεί να μας πει πως είναι δυνατόν, παραλίες με αυξημένο αριθμό λουομένων, με συμβάντα πνιγμών στο παρελθόν, να μένουν χωρίς την ασφάλεια που παρέχει η παρουσία ενός ναυαγοσώστη;

 

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή με εισήγησή της στην αρμόδια Επιτροπή,  μείωσε κάτω από το μισό τις θέσεις των ναυαγοσωστών αυτό το καλοκαίρι, από δώδεκα (12) σε πέντε (5), και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

 

Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (πύργοι παρακολούθησης, σκάφη διάσωσης κ.λ.π.) ενώ ήδη είμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου. Πότε περιμένουν να το κάνουν;

 

Μα καλά ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, δεν μπορεί να καταλάβει επιτέλους ότι έχουμε φέτος ένα πρωτόγνωρο και δύσκολο καλοκαίρι, με τουρίστες τους οποίους ψάχνουμε με το κιάλι (σ.σ. και με δική του ευθύνη), που θα πρέπει να τους προστατεύουμε ώστε να νιώθουν ασφαλείς στις παραλίες μας;

 

Έχουμε την υποχρέωση να μην κάνουμε εκπτώσεις όσον αφορά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες μας, ενώ θα πρέπει να καταλάβει η δημοτική αρχή ότι Τουριστικός δήμος σημαίνει …Ασφαλής Δήμος!

 

 

Για την παράταξη

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης