Ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Ξουλόγης, γέννημα – θρέμμα της Καβάλας, διαπρέπει στον χώρο της κινηματογραφικής, τηλεοπτικής, και όχι μόνο, μουσικής. Εδώ και λίγες μέρες είναι κάτοχος του πρώτου του βραβείου ERMIS  στην κατηγορία «Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση/ Παραγωγή» για την μουσική στο τηλεοπτικό σποτ του brand “Dimello Coffee”.

 

Ο Γιώργος Ξουλόγης έγραψε μεταξύ άλλων και την πρωτότυπη μουσική για την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου” συμπαραγωγής της εταιρίας Gullwing και της Cosmote TV. Εκ μέρους της Gullwing ο Γιώργος Κάσδαγλης είπε για τη βράβευση του Γιώργου Ξουλόγη: «Εμείς “Στα Φτερά του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου” είμαστε υπερήφανοι που ακόμη ένα μέλος της ομάδας μας βραβεύεται για την δουλειά του».

 

Ο Γιώργος Ξουλόγης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έκανε σπουδές σε πολλά πεδία της μουσικής όπως θα διαπιστώσει κανείς από το βιογραφικό του. Έγραψε μουσική σε πάνω από 40 ταινίες και σχετικά έργα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικολόγος με εξειδίκευση στην σύνθεση μουσικής σε οπτικά έργα.

 

Η βράβευσή του με τον αργυρό Ερμή έγινε για την πρωτότυπη μουσική της διαφημιστικής καμπάνιας Dimello, η οποία αποτελεί ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στις χώρες παραγωγής του καφέ. Η μουσική αλλάζει γρήγορα κι ενσωματώνει ήχους από την κάθε χώρα μέσα σε μια εντυπωσιακή ταινία animation μόλις λίγων δευτερολέπτων.   

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ