Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στην επόμενη συνεδρίαση να καταδικάσει την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

ΘΕΜΑ:  «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση (13/07/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσετε στα Π.Η.Δ. θέματα το παρακάτω κείμενο για έγκριση ή μη από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου: 

 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά, αυτό το Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μνημείο, σε τζαμί. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει πως η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται βήμα - βήμα. Η κυβέρνηση της Τουρκίας, οξύνει τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, που αξιοποιούνται από τους ισχυρούς για τη διαίρεση των λαών.

Είναι επίσης προκλητικές και επιφανειακές οι αντιδράσεις για το θέμα, τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, που εκθέτουν όλους όσους έχουν ευθυγραμμιστεί με τις δυνάμεις του αμερικανοΝΑΤΟϊκού τόξου, τις οποίες έχουν αναγορεύσει σε προστάτες του διεθνούς δικαίου, ενώ είναι οι ίδιες που ανέχονται -αν δεν ενθαρρύνουν- την τουρκική προκλητικότητα».

 

Καβάλα 11-07-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ