Σε δυο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Καβάλας  μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που εμφανίζονταν ως ιατροδικαστής και γιατρός, εξωτερική συνεργάτης, του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, με απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση που άσκησε η κατηγορημένη μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης.

 

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που της αποδίδονται η γυναίκα φέρεται να πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και τους υπόσχονταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια και ιατρικά βοηθήματα για την πάθησή τους που τα έφερνε αποκλειστικά από το εξωτερικό για τους ίδιους, αποσπώντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά. 

 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία μιας γυναίκας από το Ερατεινό του Δήμου Νέστου στην Καβαλά, που έπασχε από καρκίνο, στην οποία η κατηγορούμε είχε υποσχεθεί ειδικό κοκτέιλ φαρμάκων χημειοθεραπείας.

 

Η δράση της φερόμενης γιατρού φαίνεται να ήταν γνώστη και στην περιοχή του Νέστου εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ωστόσο μόλις πριν από λίγο καιρό πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισήμανε ότι τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν πάντα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. 

 

«Οι ασθενείς με καρκίνο», σημειώνει η κ. Αντωνίου, «όπως και οι συγγενείς τους είναι εύκολη λεία για τους επιτηδείους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών για ελπίδα θεραπείας με γνησία η θαυματουργά φάρμακα. Δυστυχώς στο βωμό του πλουτισμού θυσιάζονται συνειδήσεις και ζωές. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν πιστοποίηση  της ιατρικής ταυτότητας  του «θεράποντος».

 

«Η ποινή, για αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας», τονίζει η πρόεδρο του ΙΣΚ, «θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να γίνει αυστηρότερη γιατί ο κατηγορούμενος προσβάλλει την υγεία, το ύψιστο αυτό αγαθό για κάθε άνθρωπο». 

ΑΠΕ ΜΠΕ - Βασίλης Λωλίδης