Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα του τουρισμού στην πόλη της Καβάλας με το κλείσιμο των συνόρων στη Νυμφαία σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί ειδικά στην προβολή του φεστιβάλ Cosmopolis για το οποίο επισημαίνει πως από μόνο του δεν μπορεί να βοηθήσει τουριστικά την Καβάλα.

 

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου αναφέρει:

Από τις αρχές Μαΐου είχα δηλώσει πως η φετινή τουριστική χρόνια για τον δήμο μας, «δεν έχει χαθεί και ούτε πρέπει να χαθεί». Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είχα πει,  ότι είναι η δραστηριοποίηση όλων, με πρώτη την δημοτική αρχή, ώστε πάση θυσία να υπάρξει διατήρηση των βαλκανικών αγορών, μέσω και της ενίσχυσης με προσωπικό και υλικό  των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα και κυρίως Νυμφαίας. (βλ. δελτίο τύπου 11-5-2020). 

 

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι για την σημερινή δημοτική αρχή ισχύει το «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα». Οι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, αλλά και ιδιώτες που έχουν επενδύσει στον τομέα της τουριστικής βραχυχρόνιας μίσθωσης, μετρούν καθημερινά τεράστιες απώλειες καθώς  το κλείσιμο της Νυμφαίας αποκόπτει την Καβάλα και την «ενδοχώρα» της, από τις αγορές Βουλγαρίας και κυρίως Ρουμανίας, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» στην οικονομία της πόλης μας. 

 

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή προεξάρχοντος του δημάρχου και «εκκωφαντικά απόντων»  των προέδρων της Δημωφέλεια και της Τουριστικής Επιτροπής, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ταξιδιών στην Αθήνα με μόνο σκοπό την προβολή του Cosmopolis.  Υπάρχει ειλικρινά κανείς άλλος καβαλιώτης, εκτός του κ. Μουριάδη και του κ. Ζοπόγλου, που να πιστεύει ότι το φετινό Cosmopolis  μπορεί να  βοηθήσει τουριστικά την Καβάλα;   

 

Εδώ, το φεστιβάλ έχει αλλάξει μέχρι στιγμής 3 φορές μορφή και άλλες τόσες χώρο διεξαγωγής, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει αν τελικά θα γίνει, και εάν γίνει που θα γίνει και υπό ποιους όρους. Ας  καταλήξουν επιτέλους, για να μπορέσουν να ασχοληθούν και με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας. 

 

Ο χρόνος έχει πια τελειώσει και μετρά πλέον ανάποδα. Ας  ανασκουμπωθούμε όλοι, ώστε να περισώσουμε, ότι μπορεί να περισωθεί. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν και να προσφέρουν ας πάνε σπίτι τους και ας αφήσουν στους άλλους τους ικανούς.