Από το Φιλοζωϊκό Σωματείο "Αίσωπος"  εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου "Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαξιωτικής συμπεριφοράς του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη απέναντι στον Αίσωπο.

 

Εκφράσεις όπως «βάζουν πρώτα τα σκυλιά και μετά τον άνθρωπο», «νομίζουν πως είναι το κέντρο του κόσμου», «η ασφάλεια των ανθρώπων περιστρέφεται γύρω από αυτούς», «το παν είναι τα σκυλιά και όχι ο ντιλιβεράς που του ορμάει το σκυλί», «αδιαφορούν για τον άνθρωπο» κτλ. δεν θίγουν εμάς, αλλά τσαλακώνουν την εικόνα του πρώτου πολίτη του Δήμου Καβάλας.

 

Για πολλοστή φορά θα πούμε στον κ. δήμαρχο ότι οι άνθρωποι του Αισώπου ούτε καρέκλες κυνηγούν, ούτε θέσεις, ούτε αναγνώριση. Ό,τι κάνουν, το κάνουν με απόλυτο κίνητρο την αγάπη για τα ζώα.

 

Καλύπτουν την ανεπάρκεια του Δήμου, προστατεύοντας αθώες ψυχές που δεν έφταιξαν σε τίποτα και βρίσκονται στους δρόμους. Η αγάπη μας για τα ζώα είναι απότοκο της υπέρμετρης αγάπης για τον άνθρωπο. Το Σωματείο ποτέ δεν έβαλε πάνω από την ανθρώπινη ζωή, την ζωή ενός ζώου, αλλά και πότε δεν θα υποβιβάσει την ζωή ενός ζώου. Ως εκ τούτου, επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κρίση που εξέφρασε στην 13η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μουριάδης.

 

Θα «δικαιολογούσαμε» την στάση του στην περίπτωση που θα βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο. Τότε, θα αντιλαμβανόμασταν (αν και δεν θα συμφωνούσαμε) ότι ψαρεύει σε μία συγκεκριμένη εκλογική βάση. Τώρα όμως, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή και έχοντας κάνει τα ελάχιστα για την προστασία των αδέσποτων, πάει πολύ να μας κουνάει το δάκτυλο.

 

Το σωματείο πάντα προσπαθεί και επιδιώκει να τηρούνται τα νόμιμα και να ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την περισυλλογή ενός ζώου. Λυπούμαστε που, έστω και τώρα μετά απ’ όλα αυτά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, ο δήμος, οι αρμόδιοι υπάλληλοι και ο ίδιος ο δήμαρχος, αρνούνται να μιλήσουν και να συνεργαστούν μαζί μας  και το μόνο που κάνουν είναι να λασπολογούν.

 

Το να εμφανίζεται ο δήμαρχος ως τιμητής των υπαλλήλων του Δήμου, χωρίς να αξιολογεί τη δουλειά τους έχοντας στα χέρια του επίσημες καταγγελίες, αποτυπώνει την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ζώα και τους φιλόζωους δημότες.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Αίσωπος οφείλει να απαντά σε όσους τον κακολογούν, ακόμα και στους υπαλλήλους περισυλλογής και ιδιαίτερα στον κ. Μουμτζή, το όνομα του οποίου πρώτος ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Καλό θα ήταν επίσης, πριν μιλήσει ο κ. δήμαρχος για ρόμπες και αντίποινα, να αναλογιστεί αν ήταν τυχαίο ότι έγινε με παράτυπο τρόπο η περισυλλογή του πιο ήσυχο αδέσποτου, της πόλης του Mικελ, μία μέρα μετά την ανακοίνωση μας για την μη πραγματοποίηση των στειρώσεων. Στειρώσεις που  είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του πληθυσμού των αδέσποτων.

 

Ίσως, κ. δήμαρχε να έπρεπε να ρίξετε εκεί το βάρος του ενδιαφέροντος σας για τα αδέσποτα (αν φυσικά υπάρχει) και όχι στο κυνήγι των βαπτισμένων  “επιθετικών” ζώων που έχουν εξαπολύσει οι υπάλληλοί σας, οι οποίοι ουδεμία  σχέση έχουν με το αντικείμενο. Έχουν αποδείξει τη μη φιλοζωία τους όλα αυτά τα χρόνια που κατέχουν αυτή τη θέση “καρέκλα”.

 

Τέλος, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες της Καβάλας ότι ο Δήμος έδωσε 25 σακιά τροφής σε φιλόζωους που σιτίζουν αδέσποτα και στο Σωματείο μας 5. Επίσης, από χορηγία που έγινε από τοπικό pet shop (1000 κονσέρβες για γάτες), ο Αίσωπος πήρε 5 δωδεκάδες τις οποίες μοίρασε σε φιλόζωους.

 

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι απέγιναν οι υπόλοιπες τροφές.

 

Όλα αυτά θα μπορούσαν να λυθούν και να συζητηθούν αν ο κ. Μουριάδης έδειχνε το ελάχιστο ενδιαφέρον για τη δουλειά του Σωματείου μας. Δυστυχώς, επιμένει στην γεμάτη έπαρση στάση του που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και την Καβάλα που έχει αποδείξει στο παρελθόν τα φιλοζωικά της αισθήματα".

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)