Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (14 και 15-6-2020) από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ξάνθης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων.

 

Ακολούθως το όχημα εισήλθε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου εξετράπη σε παρακείμενο ρέμα και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει  πεζός πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, πέντε (5) από τους οποίους τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,  χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου νωρίτερα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθως το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό, προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

 

Ακολούθως το όχημα συγκρούσθηκε με προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, έξι (6) από τους οποίους τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης Ξάνθης