Κατόπιν ερωτημάτων που έλαβε από πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου το Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με την ομάδα αρμοδίων για θέματα κορωνοϊού. Οι ιθύνοντες του Υπουργείου αποδέχτηκαν με κατανόηση τα ερωτήματα που τους μετέφερε ο βουλευτής και τον ενημέρωσαν ότι:

 

-Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020, όλοι οι επισκέπτες που εισέρχονται στην χώρα μας υποχρεούνται να εξεταστούν (τέστ) και παραμένουν σε καραντίνα 7 ημερών,
Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τη 1 Ιουλίου 2020, θα διεξάγονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, και θα τίθενται σε περαιτέρω έλεγχο και καραντίνα 7 ημερών όσοι παρουσιάζουν συμπτωματα,

 

-Από τη 1 Ιουλίου 2020 και έπειτα, όσοι εισέρχονται δεν θα υφίστανται καραντίνα. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η κατάσταση είναι για όλους μας πρωτόγνωρη. Τα ερωτήματα των πολιτών είναι παραπάνω από εύλογα. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού εργάζονται πυρετωδώς για να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ