Υπουργείο Υγείας

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “το Υπουργείο δημιούργησε τεράστιες λίστες αναμονής και ήρθε στη συνέχεια να προσφέρει λύση με την οποία ο ασθενής που θέλει να χειρουργηθεί νωρίτερα, θα πρέπει να καταβάλλει εκτός των ασφαλιστικών του εισφορών και ένα έξτρα σεβαστό ποσό. Καταργεί ουσιαστικά τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία και έχει και την απαίτηση ασθενείς και Υγειονομικοί να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.”

Το νοσοκομείο της Καβάλας είναι το πρώτο στην 4η υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) που κατέθεσε προϋπολογισμό για το 2024 στο Υπουργείο Υγείας.

Εκδόθηκαν την Πέμπτη από το ΑΣΕΠ τα νέα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 458 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας, κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά.

Όπως σημειώνουν γιατροί του Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχουν καταβληθεί ούτε και οι εφημερίες οι οποίες είναι πολλές λόγω των εκτάκτων συνθηκών στα νοσοκομεία με την πανδημία. 

Συναγερμός έχει ήδη σημάνει ειδικά σε τρεις περιοχές από τους ειδικούς. Η Θάσος, τα Ιωάννινα, και η Κάλυμνος, ενώ στο μικροσκόπιο παραμένουν και άλλες. Το πρώτο «καμπανάκι» ήρθε την Τετάρτη (17/2) από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (δες ΕΔΩ). 

Ερώτηση με θέμα «διαχείριση της πανδημίας στην ΠΕ Καβάλας» απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το ΚΙΝΑΛ Καβάλας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς μετά από αίτημα του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην απόφαση  του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει έκτακτο επίδομα μόνο στους υγειονομικούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται 9 μήνες τώρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Διαγωνισμοί για τρία εκατ. γρήγορα τεστ ύψους 15 εκατ. ευρώ γεννούν υποψίες για αδιαφάνεια και πιθανές μεθοδεύσεις, καθώς δεν δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» και κατοχυρώθηκαν με φωτογραφικές διαδικασίες σε ανάδοχο με έδρα την Κύπρο και διασυνδέσεις με παράκτιες εταιρείες

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας και των 8 Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ)- οι οποίες προβλέφθηκαν να λειτουργήσουν σε Καβάλα και Θάσο - κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον οποίο είχε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Κατόπιν ερωτημάτων που έλαβε από πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου το Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με την ομάδα αρμοδίων για θέματα κορωνοϊού.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες παρακολουθεί τις εξελίξεις που ανακοινώνει το Υπουργείο ως απλοί θεατές !», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης

Δελτίο Τύπου με αφορμή «τις αχαρακτήριστες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας», όπως αναφέρει, εξέδωσε η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Αλλαγές στην καθιερωμένη ενημέρωση στις έξι, από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά φέρνει η υποχώρηση της πανδημίας του κορονοϊού.

35 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της νόσου και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες (απόγευμα Κυριακής 8/3/2020) ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό ασθενών στους 73.   

 

Όπως έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών,

Με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα καλυφθούν τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος στις 8 Μαρτίου, στο Βερολίνο, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος που παρουσιάστηκε στο πρόσωπο του πριν από λίγα χρόνια.     

Απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις της τοπικής κοινωνίας για να λυθεί το πρόβλημα του συμπολίτη μας Θανάση Συρόπουλου. Το πρωί της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 ο κ. Συρόπουλος ανακοίνωσε πως επικοινώνησε μαζί του ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Υγείας...

Ο Βουλευτής εστίασε τόσο στο θέμα των  νεφροπαθών της Νήσου Θάσου, όσο και σε αυτό της λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου στην Παραλία Οφρυνίου, ζητήματα για τα οποία δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι να εξετάσουν με προσοχή προς εξεύρεση λύσης.

Έγκαιρη ειδοποίηση – ενημέρωση εξέδωσε το Τμήμα Μεταδοτικών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας με την οποία δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τι δράσεις που πρέπει να αναπτύξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έτσι ώστε να περιορίσουν τα φαινόμενα αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει το αποτέλεσματης διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα για την προμήθεια φαρμάκων μεταξύ της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) και πέντε (5) φαρμακευτικών εταιριών

Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της Εποχικής Γρίπης στην Ελλάδα 2018-2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2019, στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο, με τη συμμετοχή ομάδας επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και εμπειρογνωμόνων από αρμόδιους φορείς.

Εντός δύο μηνών αναμένεται να κατασκευαστεί η δεύτερη Τοπική Μονάδα Υγείας στην πόλη της Καβάλας σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Η ψηφιακή μαστογραφία, το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας και β’ επιπέδου, η αξονική στεφανιογραφία, το κολπικό υπερηχογράφημα και άλλες κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις θα καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ, μετά την κοστολόγηση ιατρικών πράξεων στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη (διετείς συμβάσεις) των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας