Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου στο δήμο Καβάλας οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων του νομού Καβάλας με αφορμή τα νέα μέτρα για τον τρόπο λειτουργείας της Λαϊκής Αγοράς της Καβάλας.

 

Στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Καβάλας ζήτησαν να βρεθεί λύση ώστε όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό να συμμετέχουν σε αυτή κάθε Σάββατο και όχι κάθε 15 ημέρες για την αποφυγή του συνωστισμού.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος πρότεινε το 50% των παραγωγών να πηγαίνουν εκ περιτροπής στην υφιστάμενη λαϊκή στη Νομαρχία και το άλλο 50%  στην Καλαμίτσα όπου θα δημιουργηθεί μια δεύτερη λαϊκή αγορά.  Στο σχέδιο αυτό οι παραγωγοί αντέδρασαν και ζήτησαν να μειωθούν τα μέτρα των πάγκων τους ώστε να συμμετέχουν όλοι στο σημείο που λειτουργεί σήμερα στην Νομαρχία. Η απόφαση γι' αυτό το Σάββατο είναι να ισχύσει το 50% της συμμετοχής των παραγωγών στην περιοχή της Νομαρχίας με επέκταση προς το πάρκο του Φαλήρου για να διατηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις. Στο σημείο υπάρχει και έντονη παρουσία της αστυνομίας.