Πονάει η ψυχή όλων των κατοίκων της Νέας Ηρακλείτσας όταν θυμούνται τους πατεράδες τους επί δεκαετίες, να αγωνιούν για την τουριστική αξιοποίηση της Αλάνας, για την οποία είχαν «δωρίσει μέσω απαλλοτρίωσης» την δική τους γη, για τον σκοπό αυτό.

 

 

Τα χρόνια πέρασαν, οι ελπίδες έσβησαν και σήμερα διαπιστώνουν ότι η υπομονή την οποία επέδειξαν, δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενέταξε την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας στα «ακίνητα φιλέτα», τα οποία θα δημοπρατηθούν.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμος Παγγαίου και η διοίκησή του, θα έκανε κάποιες ενέργειες εδώ και καιρό, προκειμένου ή να επιδείξει την πρόθεση να την διεκδικήσει ή να είχε μια σοβαρή παρέμβαση για την αξιοποίησή της.

 

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, στην περίοδο της διοίκησης του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη.

 

Για μια φορά ακόμη και εντελώς προσχηματικά, έρχεται σήμερα (όπως έκανε στο παρελθόν και με τα Λουτρά των Ελευθερών), να εκδώσει μια ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αναφέρει το αυτονόητο, για την τουριστική αξιοποίηση της Αλάνας, αλλά δεν αναφέρει πουθενά σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να γίνει.

 

Χύνονται, ενόψει της δημοπράτησης της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας από το ΤΑΙΠΕΔ, κροκοδείλια δάκρυα, αλλά αποσιωπά ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης το γεγονός, ποιο θα ήταν το επιθυμητό για τον Δήμο Παγγαίου, πλάνο αξιοποίησης του «φιλέτου», που πιθανόν να κινδυνεύει να γίνει ένα οικιστικό μοντέλο που θα θυμίζει την περίοδο της αντιπαροχής!

 

Η παράταξή μας Σωστή Επιλογή για τον Δήμο Παγγαίου καλεί την δημοτική αρχή, πριν είναι αργά, να εξασφαλίσει με μεγάλη πίεση προς το ΤΑΙΠΕΔ, την δέσμευση στον επιχειρηματία που θα πλειοδοτήσει για την Αλάνα, να προχωρήσει μεν σε τουριστική αξιοποίηση, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, με σύγχρονη οικιστική αντίληψη, με γνώμονα την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος, ώστε να μην δούμε να ξεπροβάλλει στη βιτρίνα της Νέας Ηρακλείτσας ένα οικιστικό «έκτρωμα».

Δεν θα το επιτρέψουμε, όπως δεν θα επιτρέψουμε δεύτερες σκέψεις από την δημοτική αρχή, που θα οδηγήσουν σε «κατασπατάληση» της «προίκας» που διαθέτει σε γραφικότητα η Νέα Ηρακλείτσα, για να ικανοποιηθούν συμφέροντα με γνώμονα μόνο την οικιστική ανάπτυξη, χωρίς την τουριστική ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία, η οποία σημειωτέον έδωσε «γην και ύδωρ» στην κατεύθυνση αυτή!

 

Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης

Δημήτρης Μπαταλογιάννη