Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τα μαθητικά δρομολόγια στη Θάσο. Η ερώτηση κατατέθηκε προς το Υπουργείο Παιδείας με θέμα |Χωρίς μαθητικά δρομολόγια αρχίζουν τα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ στην Θάσο».

 

Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

 

Μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μαθημάτων στις 11 Μαρτίου 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου σε όλη την χώρα τα μαθήματα στη Γ’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και από 18/5 στις υπόλοιπες τάξεις τους.

 

Ωστόσο στη Θάσο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δε θα πραγματοποιήσει μαθητικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών των απομακρυσμένων χωριών του νησιού να επιβαρύνονται οι ίδιοι με τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

 

Να σημειωθεί πως η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λιμεναρίων, με ανάρτησή της σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ενημέρωνε: «Αγαπημένοι μου μαθητές, το ΓΕ.Λ. Λιμεναρίων ετοιμάστηκε να υποδεχθεί ξανά στην παραλλαγμένη μας ρουτίνα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τάξης, αύριο Δευτέρα 11 Μάη. …... Αύριο, όπως έχετε ειδοποιηθεί με email, τα ΚΤΕΛ δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια, οπότε οι γονείς σας οφείλουν να σας μεταφέρουν οι ίδιοι και να αποζημιωθούν με 17 λεπτά το χιλιόμετρο των διαδρόμων. Όσων μαθητών οι γονείς αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να μείνετε σπίτι, υποχρεούστε να φέρετε υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από το γονιό σας. …»

 

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλίσει άμεσα τη δωρεάν σχολική μεταφορά, ως οφείλει, των μαθητών στη Θάσο και σε όποια άλλη περιοχή έχει παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα.

 

Οι Βουλευτές

 

Δελής Γιάννης

 

Στολτίδης Λεωνίδας