Τελικά, μπορεί ο ΤΑΠ να μην άλλαξε τη διέλευση του αγωγού του από γη υψηλής παραγωγικότητας (ΤΕΝΑΓΗ), θα τη φάει όμως την ΤΑΠ(Α) του από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και από το σύνολο των Δον Κιχώτηδων που τον «πέρασαν» για ….ανεμόμυλο.

Με το ιλιγγιώδες ποσό των 25 χιλ. € που καλείται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να πληρώσει ο ΤΑΠ προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ιδιοκτησία του Δήμου για τις ανάγκες του, καθώς και με τα έργα ύδρευσης και άρδευσης που «δεσμεύτηκε!?» να χρηματοδοτήσει στον πρώην δήμο Φιλίππων και που αφορούν σε έργα πολύ σημαντικά που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, απειλείται να τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός του ενεργειακού κολοσσού. 

 Θυμίζουμε ότι ο ΤΑΠ «έταξε» γι’ αυτά τα έργα ύδρευσης και άρδευσης, έξι (?) χιλ. € που βρίσκονται ακόμη στο «δρόμο» από τις αρχές του 2018, τότε, που μετά τον ωμό εκβιασμό του Σταθάκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, με δικαιολογία τάχα του«γενικού καλού σε βάρος του μερικού», έκανε τη γνωστή βαθιά κυβίστηση και δέχτηκε την όδευση μέσα από τα ΤΕΝΑΓΗ. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται άλλωστε και η νέα διοίκηση του Δήμου δεν «ανησυχούμε»….. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη συγκεκριμένη «σύμβαση … δουλείας διόδου επί ακινήτου ιδιοκτησίας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» από τον ΤΑΠ, όχι γιατί ως σύγχρονοι Δον Κιχώτες πολεμάμε ανεμόμυλους, αλλά γιατί από την αρχή είπαμε όχι στην συμφωνία με τα μεγαθήρια της ενέργειας, συμφωνία από την οποία ούτε κυβικό εκατοστό αερίου παίρνουμε για τις λαϊκές ανάγκες.

Ο ΤΑΡ δεν αποτελεί «….κατά νόμον κοινής ωφελείας επιχείρηση» όπως αναφέρεται στην εισήγηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, εκτός κι αν η μεταφορά εκατομμύριων κυβικών μέτρων αερίου στην Ευρώπη, που είναι και ο βασικός λόγος της κατασκευής του αγωγού, θεωρείται «ωφέλεια» και για το λαό της Β. Ελλάδας που παγώνει το χειμώνα γιατί πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια για να ζεσταθεί. 

Επί πλέον η διέλευση αγωγών από την περιοχή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια μας καθότι αυτοί αποτελούν αιτία αντιπαράθεσης και πολεμικών συγκρούσεων ανάμεσα σε μεγαθήρια της ενέργειας. 

Το «όχι» που αντιμετωπίζει τον αγωγό ως «εθνικής σημασίας έργο» και τον ΤΑΠ ως «κοινής ωφελείας επιχείρηση» και ζητά ανταλλάγματα, αποτελεί πραγματικά δουλική αντιμετώπιση, ανάλογη των ιθαγενών της Αμερικής των οποίων εξαγόραζαν το πλούτο με πολύχρωμες χάνδρες και καθρεφτάκια οι κατακτητές (κονκισταδόρ) της εποχής. Κατακτητές που αφού τότε εξολόθρεψαν τους ιθαγενείς, σήμερα προόδευσαν τόσο που θάβουν τους νεκρούς τους από την πανδημία, σε ομαδικούς τάφους.

Καβάλα 13-05-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ