Δεν έχει αποφασιστεί η επάνοδος στην κανονικότητα στο χώρο της εστίασης σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», είπε τα εξής: 

"Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Θα πάμε σιγά- σιγά, θα πάμε σταδιακά. Ξέρουμε το πρόβλημα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της εστίασης. Έχουν προγραμματιστεί και έχουν γίνει συναντήσεις και με το οικονομικό επιτελείο, αλλά θα έχει, τις επόμενες ημέρες, συναντήσεις και ο Πρωθυπουργός, με σκοπό δύο πράγματα: Πρώτον, να δούμε πότε είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να επανέλθει στην κανονικότητα και η εστίαση και δεύτερον, με ποιους κανόνες θα μπορέσει αυτό να γίνει, ώστε να μη ζημιωθεί υπέρμετρα η κάθε μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση στο χώρο της εστίασης. Ένα από τα μέτρα που εξετάζουμε  σε συνεννόηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου με την ΚΕΔΕ και τους Δήμους μας, είναι πως θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερους χώρους με λιγότερα ή και μηδενικά τέλη. 

Γι’ αυτό θα έχουμε έναν συνδυασμό μέτρων έτσι ώστε αφενός να νιώσει ο πελάτης εμπιστοσύνη και να πάει σε χώρους εστίασης, έστω και σε ένα μικρότερο  αριθμό, και αφετέρου στοχευμένα μέτρα στήριξης του χώρου της εστίασης που θα περιμένετε τις επόμενες ημέρες"