Στις άσκοπες μετακινήσεις συμπεριέλαβε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 τα μεσάνυχτα έως έξι το πρωί. Συγκεκριμένα, απαντώντας σχετικά με τις μετακινήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες την ώρα της ενημέρωσης των δημοιογράφων ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για τις βραδινές ώρες.  Από εκεί και πέρα η σύσταση που υπάρχει είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», πρόσθεσε.

Ν. ΑΡΜΕΝΗΣ: Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί υπάρχει αυτή η σύσταση για αποφυγή της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί; Και γιατί ελήφθη η απόφαση για σύσταση και όχι για απαγόρευση;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση κατά τις βραδινές ώρες. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση. Από εκεί και πέρα, η σύσταση που υπάρχει είναι γενικά να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις.

Πάντως σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τους υπουργούς την περασμένη Τρίτη, θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».